Μη ζητάτε από το σώμα σας να κάνει τη δουλειά ενός φίλτρου νερού

Αποκτήστε ένα φίλτρο νερού και προστατέψτε τον οργανισμό σας

συχνες ερωτησεις

Αφαιρεί το ROFILTERS.COM το νάτριο από το νερό;

ΝΑΙ! Η Αντίστροφη Όσμωση σχεδιάστηκε αρχικά για την μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο για τις ανάγκες του ναυτικού. Είναι ιδανική για κάθε άτομο που ακολουθεί διαιτολόγιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.


Απομακρύνει το ROFILTERS.COM τα βακτήρια και το κρυπτοσπορίδιο;

ΝΑΙ! Η μεμβράνη της Αντίστροφης Όσμωσης έχει μέγεθος πόρου πολύ μικρότερο από τα βακτήρια, τους ιούς, τα πυρετογόνα και το παράσιτο του κρυπτοσποριδίου και επομένως αφαιρεί όλους τους μικροοργανισμούς από το νερό της βρύσης παράγοντας πεντακάθαρο νερό.


Τι γεύση έχει το νερό του ROFILTERS.COM;

Το νερό που παράγεται από το σύστημα ROFILTERS.COM, είναι ελαφρύ και εύκολο στη πόση. Το 5ο στάδιο βελτιώνει τη γεύση και το 6ο στάδιο προσθέτει ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας, δίνοντας στο νερό μια ευχάριστη, ελαφριά γεύση. Θα διαπιστώσετε ότο όσο νερό κι εάν πιείτε, το στομάχι σας θα είναι ελαφρύ και θα έχετε καλύτερη πέψη.


Πώς επηρεάζει την γεύση ποτών και αφεψημάτων όταν χρησιμοποιείται νερό από το ROFILTERS.COM;

Δεδομένου ότι η αντίστροφη όσμωση αφαιρεί τους αόρατους ρύπους που καλύπτουν τη γεύση, επιτρέπει την ανάδειξη της φυσικής γεύσης των ποτών σας. Θα διαπιστώσετε ότι ενώ χρησιμοποιείτε λιγότερο καφέ, εξακολουθείτε να απολαμβάνετε πλήρως το άρωμά του. Τα συμπυκνωμένα ποτά, όπως οι χυμοί πορτοκαλιού θα έχουν πιο έντονη γεύση. Θα διαπιστώσετε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσετε να καταναλώνετε επίσης πολύ περισσότερο νερό εάν μέχρι σήμερα οι χυμοί και τα άλλα ποτά ήταν λύση στην άσχημη γεύση του νερού της βρύσης. Επιπρόσθετα, το ROFILTERS.COM εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος των αλάτων που συσσωρεύονται στις καφετιέρες, αποτρέποντας την ανάγκη για συχνό καθαρισμό. Δεν θα βρίσκετε πλέον αυτόν τον λευκό αφρό στο εσωτερικό των μαγειρικών σκευών μετά από το βράσιμο νερού.


Πού εγκαθίσταται το ROFILTERS.COM;


Εγκαθίσταται συνήθως κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.


Μπορεί να συνδεθεί το ROFILTERS.COM HOME EDITION σε πρόσθετη βρύση;


Το μόνο που χρειάζεται για να φτάσει το νερό στο ψυγείο ή σε μία πρόσθετη βρύση στο σπίτι σας, είναι ένα ταφ 1/4’’ και σωλήνας. Μερικές οικογένειες το χρησιμοποιούν σε όλα τα μπάνια τους.


Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα και την ποιότητα του νερού που παράγεται;


Υπάρχουν τέσσερις σημαντικές μεταβλητές που θα πρέπει να εξετάζονται:

1. ΠΙΕΣΗ. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση του νερού, τόσο καλύτερη είναι η ποσότητα και η ποιότητα του νερού που παράγεται. Η ιδανική πίεση νερού είναι 60 psi. Το ROFILTERS.COM εάν χρειαστεί μπορεί να συμπεριλάβει μία αντλία προώθησης που εξασφαλίζει αυτήν την πίεση νερού.

2.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. Οι 76οF είναι η ιδανική θερμοκρασία για την αντίστροφη όσμωση ενώ οι 40οF προκαλούν μείωση στην παραγωγή νερού στο μισό. Η μέγιστη προτεινόμενη θερμοκρασία νερού είναι 85οF.
3. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΤΕΡΕΑ (
TDS). Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των διαλυμένων ρύπων στο νερό, τόσο χαμηλότερη θα είναι η ποσότητα του νερού που παράγεται. Το πρόβλημα του υψηλού επιπέδου συνολικών διαλυμένων στερεών μπορεί να ξεπεραστεί με πρόσθετη πίεση νερού.

4. ΜΕΜΒΡΑΝΗ. Διαφορετικές μεμβράνες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ορισμένες μεμβράνες παράγουν περισσότερο νερό από άλλες, ορισμένες χαρακτηρίζονται από καλύτερες δυνατότητες απόρριψης ρύπων, ορισμένες έχουν μεγαλύτερη αντίσταση σε χημική διάβρωση προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το ROFILTERS.COM διατίθεται με μεμβράνη Λεπτής Σύνθετης Ταινίας (TFC) TW30-1812-80 που συνδυάζει τα καλύτερα από αυτά τα χαρακτηριστικά και θεωρείται η καλύτερη μεμβράνη στον κόσμο.


Τι εγγύηση προσφέρει το ROFILTERS.COM;


Διαθέτει εγγύηση εφ’όρου ζωής για τα υλικά εκτός από την μεμβράνη και τα φίλτρα όπου η εγγύηση είναι διάρκειας ενός έτους. Η εγγυηση παρέχεται εφόσον η συντήρηση και οποιαδήποτε εργασία επάνω στο φίλτρο γίνεται από εξειδικευμένο συνεργάτη της εταιρίας μας.

Ποιο είναι το πρόγραμμα συντήρησης για το ROFILTERS.COM HOME EDITION;


Τα φίλτρα των τριών πρώτων σταδίων θα πρέπει να αλλάζουν κάθε 6 μήνες το αργότερο. Η μη αλλαγή των φίτλρων κάθε 6 μήνες, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της μεμβράνης από το χλώριο. Η αλλαγή των φίλτρων γίνεται πάντα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρίας μας, το οποίο θα επικοινωνεί μαζί σας στον προκαθορισμένο χρόνο service.


Κάθε πότε πρέπει να αλλάζει η μεμβράνη;


Έχει μεγάλη σημασία η σωστή κατάσταση της μεμβράνης, για την απόδοση του φίλτρου και την ποιότητα του νερού, γι αυτό και ο έλεγχος της απόδοσής της γίνεται με ειδική συσκευή σε κάθε service (δυο φορές το χρόνο) από τους τεχνικούς της εταιρίας. Η μέση ζωή της μεμβράνης είναι 2 με 3 χρόνια και αυτό είναι το χρονικό διάστημα αλλαγής ή νωρίτερα εφόσον κριθεί απαραίτητο.


Το σύστημα ROFILTERS.COM αφαιρεί το εξασθενές χρώμιο;


Με την προσθήκη ειδικών φίλτρων, το σύστημα μπορεί να αφαιρέσει το εξασθενές χρώμιο, το οποίο είναι πολύ τοξικό, καρκινογόνο, επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα αναπαραγωγής, είναι οξειδωτικό και επικίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία μας.


Ποιους ρύπους αφαιρεί η Αντίστροφη Όσμωση;


Το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Aquafil περιέχει φίλτρο άνθρακα υψηλής ποιότητας που αφαιρεί περισσότερο από 98% των οργανικών χημικών ενώσεων από το νερό. . Εκτός από αυτές τις οργανικές χημικές ενώσεις, η μεμβράνη TFC Re1812-70 αφαιρεί και άλλους ρύπους επίσης όπως παρουσιάζονται στον κατάλογο που ακολουθεί. Το ποσοστό αφαίρεσης που εμφανίζεται παρακάτω αντιπροσωπεύει συντηρητική εκτίμηση.


ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΛΕΠΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (TFC)*

Υλικό/Στοιχείο

% Αφαίρεσης

Υλικό/Στοιχείο

% Αφαίρεσης

Βάριο

97%

Κάλιο

92%

Διττανθρακικό

94%

Ράδιο

97%

Κάδμιο

97%

Σελήνιο

97%

Ασβέστιο

97%

Πυριτικό άλας

96%

Χρωμικό

92%

Άργυρος

85%

Χαλκός

97%

Νάτριο

92%

Απορρυπαντικά

97%

Στρόντιο

97%

Φθοριούχες ενώσεις

90%

Θειικό άλας

97%

Μόλυβδος

97%

PCBs

97%

Μαγνήσιο

97%

Εντομοκτόνα

97%

Νικέλιο

97%

Ζιζανιοκτόνα

97%

Συνολικά Διαλυμένα Στερεά

95%

Γιατί να μην προτιμήσω τη λύση του εμφιαλωμένου;

Η ερώτηση που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας δεν είναι εάν θα πιείτε εμφιαλωμένο αλλά «εάν θα τρώγατε κάθε μέρα φαγητό από κονσέρβα»; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να μην έχει χλώριο ή να έχει γίνει στην πηγή μια επεξεργασία με εμπλουτισμό μετάλλων και ιχνοστοιχείων ή ό,τι άλλο σκέφτεται η κάθε εταιρία αλλά δεν είναι καθαρό, φρέσκο, τρεχούμενο νερό.

Δυστυχώς πολλές έρευνες στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αναφέρουν ότι η συνεχή ή συχνή χρήση εμφιαλωμένου νερού είναι αιτία καρκινοπάθειας και πολλών άλλων ασθενειών. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος της ποιότητας του νερού που προσφέρεται αλλά και γιατί το νερό δεν φυλάσσεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Η νομοθεσία προβλέπει ότι τα εμφιαλωμένα νερά πρέπει να έχουν συγκεκριμένη ποιότητα, η οποία όμως εξασφαλίζεται μόνο όταν η αποθήκευση και μεταφορά τους γίνεται σε θερμοκρασία μικρότερη από 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πιο ψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί χωρίς να αποκλείει κανείς την περίπτωση αλλοίωσης του πλαστικού. Σε τέτοια περίπτωση θα μεταφερθούν τοξίνες στο νερό.

Τώρα φέρτε στη μνήμη σας τα κιβώτια εμφιαλωμένο νερό που βλέπετε να μεταφέρονται στις καρότσες των φορτηγών το κατακαλόκαιρο, ή να παραμένουν στιβαγμένα σε μια γωνία στο περίπτερο ή στο Super Market.

Με το ROFILTERS.COM, έχετε τη δυνατότητα να πίνετε καθαρό, τρεχούμενο νερό χωρίς να ρυπαίνετε το περιβάλλον και να ξοδεύετε τα χρήματά σας;
Τέλος, θα πρέπει να αναλογιστείτε πολύ σοβαρά την ρύπανση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά μπουκάλια. Το 2009 ο πρωθυπουργός της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας New South Wales Nathan Rees δήλωσε, ότι θα απαγορεύσει σταδιακά τη χρήση του εμφιαλωμένου νερού σε όλα τα υπουργεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες. O Ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος Peter Garrett δήλωσε υποστηρικτής του εν λόγω μέτρου και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτείες της Αυστραλίας να το υιοθετήσουν.
Τα χρηματικά ποσά που δαπανώνται για την κατασκευή των πλαστικών μπουκαλιών είναι τεράστια. Το 2008, οι Αυστραλοί ξόδεψαν 500 εκατομμύρια δολάρια σε εμφιαλωμένο νερό. Φανταστείτε δηλαδή πόσα μπουκάλια χρειάστηκαν.

Ακόμα ένα βασικό πρόβλημα, είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος αφενός με την ρύπανσή του από τα πλαστικά μπουκάλια και αφετέρου η πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεται για την κατασκευή τους.